Klantenservice

Wij helpen jou graag

Heb je een vraag? Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag of antwoord hier niet tussen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice via 070 - 413 21 54. Onze klantenservice staat op maandag van 13:00 - 17:00 en op dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 voor je klaar.

Veelgestelde vragen in categorieën

bestellen
betalen
tickets
producten
levering
annuleren / retouren

Hoe plaats ik een bestelling?

Het plaatsen van een bestelling is heel eenvoudig. Ga naar het product van je keuze en klik op de groene bestelbutton. Je kunt nu terugkeren naar de shop en eventueel nog verder winkelen. Als je klaar bent met winkelen, klik je op [Doorgaan]. Vul de gevraagde gegevens in en controleer deze goed.  Retenz is niet verantwoordelijk voor verkeerd ingevulde gegevens. 
Als je op [Doorgaan] klikt, zie je een overzicht van de bestelling. Als dit correct is kun je op [Betalen] klikken. Controleer ook hier nogmaals de gegevens en als deze akkoord zijn, kun je op [Aanvragen] klikken.
Je aanvraag wordt nu ter goedkeuring doorgestuurd naar de salarisadministratie. Zodra jouw aanvraag is goedgekeurd, ontvang je hier per e-mail bericht over.

Wat moet ik doen als er iets lijkt te zijn misgegaan tijdens een aanvraag?

Als een aanvraag goed is afgerond, ontvang je hier per e-mail een bevesting van. Mocht je deze niet hebben ontvangen, neem dan contact op met de klantenservice. Zij kunnen nakijken of de aanvraag wellicht toch goed is doorgekomen of kunnen je eventueel helpen bij het plaatsen van een nieuwe bestelling.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt je aanvraag/bestelling betalen met je opgebouwde PLB-uren. De salarisadministratie controleert of je saldo toereikend is en keurt je aanvraag goed of af. Mocht je saldo niet volledig toereikend zijn, kan je aanvraag alsnog goedgekeurd worden tot een maximaal tekort van € 25. Dit tekort zal worden verrekend via je salaris. 

Hoe weet ik hoeveel mijn PLB-uren waard zijn?

Het aantal opgebouwde PLB-uren is per medewerker verschillend en ook de waarde van deze uren is per medewerker verschillend. Door middel van het invullen van de rekenmodule op de website kun je globaal berekenen hoeveel jouw opgebouwde PLB-uren waard zijn. Let op: dit is altijd een indicatie.

Hoeveel verzendkosten betaal ik bij de bestelling van een product?

In principe zijn de verzendkosten ingebrepen in de prijs. Als dit niet het geval is, staat dit bij het product vermeld.

Hoeveel administratiekosten betaal ik voor een ticket?

Bovenop de ticketprijs worden in de meeste gevallen servicekosten berekend. In het algemeen betaal je deze kosten per bestelling. De kosten staan altijd bij de voorwaarden vermeld.

Wat is een ticket?

Een ticket is een bewijs dat recht op toegang geeft bij een van onze aangesloten partners, d.w.z. pretparken, dierentuinen, wellness-resorts, bisocopen, outdoor-activiteiten etc.. Er zijn twee type tickets; fysieke tickets en e-tickets. Fysieke tickets worden per post verstuurd. E-tickets worden automatisch per e-mail verstuurd naar het door jou opgeven e-mailadres.

Wat is een fysiek ticket?

Een fysiek ticket is een voucher of een kaartje dat recht geeft op toegang bij een van onze aangesloten partners. Een fysiek ticket wordt altijd per post verstuurd naar het door jou opgegeven adres. Het is niet mogelijk om een fysiek ticket alsnog of ook per mail te ontvangen.

Wat is een e-ticket?

Een e-ticket is een digitaal ticket voorzien van een barcode die als PDF-bestand naar het door jou opgegeven e-mailadres wordt gestuurd op het moment dat jouw aanvraag volledig is goedgekeurd. Het e-ticket dien je uit te printen en mee te nemen naar het betreffende park, theater of evenement. Deze geeft recht op toegang middels het scannen van de barcode. In sommige gevallen dient het ticket aan de kassa te worden omgeruild voor het uiteindelijke plaats- of toegangsbewijs. Als dit het geval is, staat dit  duidelijk op het ticket vermeld.
Zorg ervoor dat je elk individueel e-ticket uitprint en meeneemt, aangezien ieder e-ticket éénmalig en voor 1 persoon toegang geeft tot het betreffende park, theater of evenement, tenzij anders aangegeven.

Op welke manier worden mijn tickets verstuurd en hoelang duurt het voor ik ze in huis heb?

Bij iedere aanbieding staat vermeld of het een e-ticket of een fysiek ticket betreft. 
Een e-ticket ontvang je (na goedkeuring van je aanvraag) per e-mail. Deze bevat een een link, waarmee je het ticket zelf kunt downloaden en uitprinten.
Een fysiek ticket ontvang je binnen 3 werkdagen (na goedkeuring van je aanvraag) per post thuis.
Houd, als je een park, theater of evenemen op korte termijn wilt bezoeken, altijd rekening met het feit dat je aanvraag eerst moet worden goedgekeurd door de salarisadministratie. Bij fysieke tickets dien je daarnaast ook rekening te houden met de verzendtermijn van 3 werkdagen.
Heb je vragen of je bestelling op tijd zal zijn, neem dan contact op met de klantenservice.

Wanneer ontvang ik mijn fysieke tickets?

Wanneer je fysieke tickets besteld hebt, ontvang je deze binnen 3 werkdagen na de goedkeuring van je aanvraag thuisgestuurd.

Moet ik thuis zijn wanneer mijn fysieke tickets worden afgeleverd?

Nee, je hoeft in principe niet thuis te blijven voor de bezorging van je fysieke ticket(s). Als de waarde van de tickets hoger is dan € 189,-, zullen de tickets aangetekend worden verzonden. Aangetekende post dien je wel persoonlijk in ontvangst te nemen. Mocht je onverhoopt niet thuis zijn op het moment dat de bestelling wordt bezorgd, dan kun je deze op vertoon van het afhaalbewijs van de postbezorger afhalen bij het dichtstbijzijnde afhaalpunt (dit staat aangegeven op het afhaalbewijs). 

Wat moet ik doen als ik mijn fysieke tickets niet heb ontvangen?

Mocht je je fysieke tickets na 3 werkdagen nog niet hebben ontvangen, neem dan contact op met de klantenservice. De fysieke tickets worden in een witte envelop zonder logo’s verstuurd. 

Wanneer ontvang ik mijn e-tickets?

Wanneer je e-tickets hebt besteld, ontvang je deze binnen 5 tot 60 minuten na de goedkeuring van je aanvraag. Je ontvangt een e-mail met daarin een link waarmee je de tickets kunt downloaden en uitprinten.

Wat moet ik doen als ik mijn e-tickets niet kan openen?

Om e-tickets te kunnen openen, heb je een PDF reader nodig. Als je deze niet hebt, kunt je deze gratis downloaden via Acrobat Reader.

Ik kan mijn tickets niet printen, omdat mijn printer niet werkt. Wat moet ik doen?

Controleer altijd even de inktcartridge. Lukt het alsnog niet om het ticket zelf uit te printen, dan raden wij aan om de mail met de link door te sturen naar iemand in je naaste omgeving die het ticket wellicht voor je kan uitprinten. Ook zijn er in de bibliotheek vaak mogelijkheden om te printen.

Kan ik een ticket cadeau geven?

Tickets zijn niet persoonsgebonden. Mocht dit wel het geval zijn, dan wordt dit duidelijk bij de informatie vermeld. Je kunt de tickets dus cadeau geven. Wij raden je wel aan bij de bestelling je eigen (e-mail)adres op te geven. Zo weet je zeker dat de tickets goed aankomen.

Ik heb mijn ticket niet gebruikt. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Niet gebruikte tickets kunnen helaas niet worden gerestitueerd. Reeds aangeschafte tickets kunnen niet worden teruggegeven. Daarnaast zijn tickets ook niet in te wisselen voor contanten of voor tickets die geldig zijn op een andere datum of in een ander seizoen.

Waar vind ik meer informatie over het product dat ik wil bestellen?

Bij ieder product staan uitgebreide specificaties vermeld bij 'Omschrijving'. Hier vind je de belangrijkste informatie over het product terug. Heb je toch nog vragen, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. 

Kan ik het product ook in een andere kleur bestellen dan staat aangegeven?

Wanneer je een product aanklikt, zie je welke kleuren beschikbaar zijn. Als de gewenste kleur er niet bij staat, is deze kleur helaas niet verkrijgbaar.  Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de klantenservice.

Kan ik het product ook in een andere variant krijgen?

Het kan zijn dat een product ook in een andere variant verkrijgbaar is. Door gebruik te maken van het zoekveld, kom je er het snelst achter of de gewenste variant te bestellen is via de website. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de klantenservice.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De levertijd start op het moment dat jouw aanvraag volledig is goedgekeurd door de salarisadministratie. De goedkeuring van je aanvraag zal in principe binnen 14 dagen plaatsvinden. De levertijd is vanaf dat moment dus nog maximaal 10 werkdagen, maar veel producten hebben een kortere levertijd. Mocht de levertijd van een bepaald product afwijken, dan wordt dit bij het product vermeld. Uiteraard kan er onverhoopt vertraging tijdens de verzending ontstaan. Hier hebben wij helaas geen invloed op. Twijfel je of het product op tijd zal aankomen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Zit er garantie op het product dat ik heb gekocht?

Op alle producten die worden aangeboden op de website gelden de wettelijke garantievoorwaarden. Deze garantie houdt in dat het product in goede staat dient te zijn en naar behoren dient te functioneren. Een leverancier of fabrikant kan zelf ook garantie geven op een product. De fabrikant of leverancier bepaalt deze garantievoorwaarden zelf.  

Wat moet ik doen als het product dat ik wil hebben is uitverkocht?

Wij raden je aan de website in de gaten te houden. Het product komt meestal binnen een paar dagen weer beschikbaar. Dit geldt niet voor acties waarvan de termijn is verstreken of bijvoorbeeld bij op=op aanbiedingen.
Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice om na te vragen of het artikel van je keuze binnenkort weer op vooraad is.

Moet ik thuis zijn voor de aflevering van mijn bestelling?

Wij werken met verschillende bezorgdiensten. In het algemeen geldt dat als je niet thuis bent op het moment van afleveren, de bezorgdienst de bestelling de volgende dag nogmaals zal aanbieden of deze bij je buren aflevert.  Je wordt hier altijd van op de hoogte gebracht middels een notitie van betreffende bezorgdienst.
Bij o.a. witgoed wordt altijd eerst telefonisch contact met jou opgenomen om het tijdstip van afleveren met je af te stemmen.

Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen. Wat moet ik doen?

De levertijd van een bestelling is maximaal 10 werkdagen. Mocht de levertijd van een bepaald product afwijken, dan wordt dit bij het product vermeld. Heb je je bestelling na 10 werkdagen nog niet ontvangen? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice om de status van je levering na te vragen.

Wat is de levertermijn?

De levertijd is afhankelijk van het bestelde product, maar maximaal 10 werkdagen. De levertijd gaat in op het moment dat je aanvraag volledig is goedgekeurd door de salarisadministratie. 

Wat gebeurt er als mijn aantal PLB-uren niet toereikend blijkt te zijn?

Als je een aanvraag hebt gedaan, maar jouw aantal PLB-uren blijkt niet volledig toereikend te zijn, wordt je aanvraag met een maximumbedrag van € 25 (netto) verschil alsnog goedgekeurd. Dit wordt verrekend via je salaris. In alle andere gevallen, zal de aanvraag worden afgekeurd.

Wordt mijn bestelling direct door de fabrikant geleverd?

Sommige grote artikelen (zoals witgoed) worden rechtstreeks door de fabrikant bij jou thuis bezorgd. De fabrikant neemt enkele werkdagen nadat je aanvraag is goedgekeurd, contact met je op om een afspraak te maken voor de aflevering van jouw product.

Ontvang ik mijn bestelling in één keer?

Wanneer je producten van verschillende merken en/of leveranciers in één bestelling plaatst, dan kan het voor komen dat de producten afzonderlijk van elkaar worden geleverd. Dit heeft ermee te maken dat sommige producten rechtstreeks door de fabrikant bij jou worden afgeleverd.

Kan ik mijn bestelling tussentijds wijzigen of annuleren?

Als je iets wilt wijzigen aan je bestelling en je aanvraag is nog niet goedgekeurd door de salarisadministratie, neem dan contact op met de klantenservice. Als je aanvraag al is goedgekeurd en je wilt alsnog iets wijzigen, kun je ook contact opnemen met de klantenservice. Zij zullen controleren of het product al is verzonden. Wanneer het product al is verzonden, dan is het niet meer mogelijk om de bestelling te annuleren of te wijzigen. Wanneer je het product hebt ontvangen, kun je alsnog contact opnemen met de klantenservice om het product te retourneren. Het annuleren van een bestelling met (e-)tickets is helaas niet mogelijk.

Binnen hoeveel dagen kan ik een product retourneren?

Voor fysieke producten geldt een wettelijke zichttermijn van 14 dagen. Tijdens deze 14 dagen mag je het product bekijken en eventueel proberen zoals je dat ook in een fysieke winkel zou doen. Een pan mag bijvoorbeeld uit de verpakking worden genomen, maar er mag niet mee gekookt zijn. Als je een product wilt retourneren, kun je onder vermelding van je ordernummer contact op te nemen met onze klantenservice.

Wat houdt de zichttermijn precies in?

Bij een aankoop op afstand heb je als consument na ontvangst van je bestelling recht op een zichttermijn van 14 dagen. Je mag een product zonder opgaaf van reden aan ons terugsturen. Indien je een product wilt retourneren, kun je onder vermelding van je ordernummer contact opnemen met de klantenservice.

Voor welke producten geldt geen zichttermijn?

Op de volgende producten is geen zichttermijn van toepassing:

Tijdsgebonden producten, bijvoorbeeld tickets voor een park, evenement of theatervoorstelling.
Producten die verzegeld waren (bv. cd's en dvd's) en waarvan de verzegeling verbroken is.

Hoe kan ik, op grond van de zichttermijn, een artikel retourneren?

Heb je spijt van je aankoop of wil je een product om een andere reden binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen? Neem dan contact op met de klantenservice. Er wordt dan met je afgestemd op welke wijze het product geretourneerd kan worden. Producten die retour komen, moeten compleet zijn en in de originele verpakking zitten. Na ontvangst, controle van het product en een akkoord op het retourneren, zullen je PLB-uren via de salarisadministratie worden teruggeboekt. 

Het artikel dat ik heb ontvangen, is beschadigd. Wat moet ik doen?

Wanneer je constateert dat het artikel dat je hebt ontvangen is beschadigd, neem je zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Neem daarnaast een foto van het beschadigde artikel en bewaar het artikel compleet en in de originele verpakking. De klantenservice zal verder met je afstemmen welke procedure kan worden gevolgd voor het ruilen of retourzenden van het artikel. 

Het artikel dat ik heb ontvangen, is niet compleet. Wat moet ik doen?

Wanneer het geleverde artikel onverhoopt niet compleet is, neem dan zo snel mogelijk na levering contact op met de klantenservice. Bewaar alle onderdelen in de originele verpakking. De klantenservice zal met je afstemmen welke procedure kan worden gevolgd voor het ruilen of retourzenden van het artikel.

Het product dat ik heb ontvangen is defect. Wat moet ik doen?

Wanneer je constateert dat het geleverde artikel defect is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Bewaar het product compleet en in de originele verpakking. De klantenservice zal met je afstemmen welke procedure kan worden gevolgd voor het ruilen / retourzenden van het artikel. 

Wat moet ik doen als mijn product kapot is gegaan?

Mocht het artikel onverhoopt kapot zijn gegaan binnen de garantietermijn, kun je contact opnemen met de klantenservice.